Stress
Alle mennesker oplever stress ind imellem. Det er en biologisk naturlig reaktion mennesket har, hvis det oplever fare eller skal præstere noget ekstra. Det kan f.eks. være hvis man skal holde en tale eller et oplæg, hvis man en enkelt dag har for meget i kalenderen, eller at der en opgave man er usikker på, hvordan man skal udføre.
Vi kan alle tåle at opleve stress i små mængder. Men hvis der altid er for mange opgaver, eller det er uklart hvilke arbejdsopgaver man skal lave, eller man rammes af en enkeltstående stressende episode, f.eks. skilsmisse, fyring, dødsfald kan man komme ind i en konstant stresset tilstand. En sådan tilstand er yderst belastende og degenerende for kroppen og for tankevirksomheden.
Ved en langvarig stresspårvikning er hjernen for meget på overarbejde, og har brug for pause for at kunne regenerere sig selv. Præcis som hvis man har et sår, skal det have hvile for at hele. Hvis man piller i det, vil det ikke heles. På samme måde har hjernen har brug for pause og kunne hele op og komme tilbage til et normalt funktionsniveau. Hvis man ikke får fjernet de faktorer, der gør man får langvarig stress vil det føles som om man er i konstant alarmberedskab.
I et stresscoahing forløb arbejder du både med at blive afstresset, og at vi sammen finder årsagerne til din stress. Afstressning handler om at få ro i krop og hoved, og som du afstresses vil du mærke at dit humør, din hukommelse og koncentration bedres igen. Når vi vi har fundet årsagerne til at du bliver stresset vil vi fined nye løsninger og strategier for hvordan du kan håndtere det der stresser, eller måske er der noget der skal fjernes helt fra dit arbejds- eller privat liv.