Parterapi metoder
Jeg er uddannet kognitiv parterapeut og sexolog hos Joan Ørting. Jeg har arbejdet med par igennem de sidste 10 år i egen praksis og samtidig ekstern mentor på Joan Ørtings uddannelser.
De fleste der kommer i min klinik til parterapi har et ønske om at opnå mere nærvær i forholdet. Det skyldes at forskellige årsager gør, at parret har lavet afstand - fjernet sig fra hinanden.
Der er flere årsager til at vi fjerner os fra hinanden og dermed også flere årsager til at vælge at gå i perterapi. Det kan være at I skændes eller lukker af, når samtalen bliver svær, at det kan være svært at blive enige om f.eks. økonomi ?, Børneopdragelse? fordeling af opgaver?
Det kan også være at I har en oplevelse af at gnisten er væk, sex er blevet mindre eller er gået i stå?
Andre årsager kan være at en eller begge synes der mangle støtte? omsorg? forståelse?Kærlighed? romantik?
Målet med parterapien er hjælp til selvhjælp. Der foregår altså ikke kun noget, imens I sidder i den terapeutiske session, men i får også redskaber med hjem, som skal bruges mellem sessionerne – og fremover i livet.
Kognitiv terapi er fremadrettet og tager altid udgangspunkt i konkrete situationer fra jeres parforhold. Vi folder en konkret situation ud og kigger på, hvad der er på spil for hver af jer.
Min rolle som parterapeut er at hjælpe jer med at åbne ind til den tænkning og de antagelser, som i hver især gør jer om jer selv i den konkrete situation. Vores antagelser og mønstre stammer som oftes fra vores barndom, så ind imellem skal vi i terapien baglæns i livshistorien for at finde svarene, så vi undgår at spænde ben for os selv og vores parforhold fremover.
Ved at få sagt tanker, følelser og antagelser højt, samt at få analyseret, hvorfor i mon gør, som i gør, bliver i hver især klogere på, hvordan i fungerer hver især – og sammen. Det vil skabe større indsigt, forståelse for hinanden og solid grobund for udvikling i jeres parforhold.
I skal indstille jer på, at der vil være opgaver eller eksperimenter, som i skal udføre hjemme efter hver session.
Såsom:
Nye måder at kommunikere på
Kæresteaftener
Struktur i familiens aktiviteter
Fysisk berøring af forskellig art
Det kan også være, at i skal lave individuelle øvelser, fordi det, som ikke fungerer i jeres parforhold, handler om en utilfredshed et andet sted i livet – end lige mellem jer.
Alt dette finder vi ud af i fællesskab, og min “værktøjskasse” er fyldt med spændende, dejlige og udviklende redskaber, i kan anvende derhjemme mellem sessionerne.
Jeg er uddannet kognitiv parterapeut og sexolog hos Joan Ørting. Jeg har arbejdet med par igennem de sidste 10 år i egen praksis og har i mange år fungeret som ekstern mentor på Joan Ørtings uddannelser.